Federation of European Photographers beloont Gentenaar

De Gentenaar / Het Nieuwsblad interviewde mij in verband met mijn “European Photographer”-kwalificatie die ik recent in ontvangst mocht nemen. Het artikel/interview verscheen gisteren (24/10/2013) in De Gentenaar / Het Nieuwsblad.

NDC-in-de-Gentenaar

 Lees het volledige artikel op de site van Het Nieuwsblad

of hieronder:

Een panel van drie Europese fotografen jureerde op basis van 12 fotografische werken. In totaal werden negen fotografen onderscheiden, onder meer een landgenoot uit Lier en collega’s uit Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Oostenrijk en Rusland.

De kwalificatie ‘European Photographer’ betekent een erkenning van de fotograaf zijn bekwaamheid en de professionele standaarden van beroepsfotografen.

Eerder dit jaar viel De Clercq ook al in de prijzen. “Er is altijd al een passie geweest voor fotografie, maar pas sinds begin 2012 ben ik me er serieus in beginnen verdiepen”, vertelt Nick, “Vervolgens is het snel gegaan. Eind 2012 kreeg ik mijn erkenning als beroepsfotograaf. Daarna kwam er een extra duwtje in de rug dankzij het winnen van drie awards, in een andere wedstrijd georganiseerd door de Federation of European Photographers.”

De grootste uitdaging in zijn job is tegelijk ook hetgeen hij het leukst vindt aan architectuurfotografie. Nick: “Het gaat niet enkel om de juiste compositie, techniek en ruimtelijk inzicht. Ook het weer, de lichtinval en het moment van de dag zijn uitermate belangrijk in mijn foto’s. Daarnaast besteed ik met veel plezier tijd aan het bewerken en perfectioneren van mijn beelden.”

Ook reisfotografie boeit hem: “Ik probeer mijn dagelijkse architectuurfotografie – bestemd voor architecten, haard- en keukenbouwers, vastgoedmakelaars… – steeds af te wisselen met een reisproject. Zo zat ik het voorbije jaar in Toronto, Mallorca, Rome, Salzburg en Parijs. Ik kijk ook enorm uit naar mijn volgende reis naar Bangkok. Ik tracht mijn grenzen op alle vlakken te verleggen.”

De onderscheiding van de FEP in ontvangst mogen nemen, is ontzettend motiverend, besluit hij: “Het is zeer goed voor mijn zelfvertrouwen, wetende dat de jury, bestaande uit Europese topfotografen, unaniem heeft besloten om mij deze EP-kwalificatie te geven. Het is een extra stimulans om mijn eigen stijl verder te ontwikkelen en te perfectioneren.”

Meer info: Nick De Clercq Photography, Achilles Musschestraat 45, 9000 Gent. www.nickdeclercq.com of www.facebook.com/nickdeclercqphotography.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply